تبلیغات
Parasarica پره سریکا - دوشاب - دشا (deshaa)

همه چیز در مورد پره سر

 
 
دوستِم‌ گرچ‌ِ اِم‌ دنیان‌َ خشیمون‌           هَم‌َ دلدادَه ی‌ ام‌ دلكشیمون‌

چ‌ِ فایده عاقبت‌ با حسرت‌ و درد            دنیاكا كوچ‌ بَكَردیمون‌ بشیمون‌


استفاده از مطالب این وبسایت فقط با ذکر منبع مجاز میباشد!

دوستان لطفا حتما مارا از نظرات ارزشمند خود بهره مند سازید!


parasarica.ir


parasarica@gmail.com

:: خبر: طاووسک پره سر به زیستگاهش برگشت
:: آموزش: ضرب المثل تالشی 16
:: شرکت چوکا
:: تحریف نام ایسپیه مزگت
:: ایسپیهَ مَزگَت (مهندس رامین باباپور شکره دشت)
:: گالری تصاویر: ایسپیه مزگت
:: آموزش: ضرب المثل تالشی 16
:: دیوار 47 پره سر
:: خبر : نگرانی از تخریب جنگل های گیلان با ساخت سد شفارود (+جوابیه)
:: آشنایی با سد مخزنی شفارود
:: یک دانستنی از سه شنبه بازار
:: آموزش: ضرب المثل تالشی 15
:: آموزش: ضرب المثل تالشی 14
:: آموزش: ضرب المثل تالشی 13
:: آموزش: ضرب المثل تالشی 12
:: آموزش: ضرب المثل تالشی 11
:: آموزش: ضرب المثل تالشی 10
:: آموزش: ضرب المثل تالشی 9
:: آموزش: ضرب المثل تالشی 8
:: آموزش: ضرب المثل تالشی 7
:: آموزش: ضرب المثل تالشی 6
:: آموزش: ضرب المثل تالشی 5
:: آموزش: ضرب المثل تالشی 4
:: آموزش: ضرب المثل تالشی 3
:: آموزش: ضرب المثل تالشی 2
:: اسطوره یا ایزد سیاگالش
:: گیاهان مناسب منطقه پره سر (3)
:: گیاهان مناسب منطقه پره سر (2)
:: گیاهان مناسب منطقه پره سر (1)
:: تالش چه ندارد!


دوشاب - دشا (deshaa)
نظرات |


دوشاب یا به زبان تالشی دشا یا به فارسی شیره است.

دشا بر سه نوع عمده است که بر اساس میوه ای که از آن تهیه میگردد کاربردهای مختلفی دارد.

اربا دشا (arbaa deshaa): معروفترین آن در تالش که همان "اربا دشا" است و از میوه خرمالو تهیه میکردد؛ کاربرد آن برای تهیه شیرینی های محلی و یا مصرف به عنوان "شت و دشا" یا شیر و دوشاب یا "ووزِ لچی و دشا" یا دوشاب و مغز گردو و "ماست و دشا" یا ماست (عموما ماست گاومیش با درصد چربی فوق العاده بالا و مقوی) و دوشاب مصرف میشود. نمونه های دیگر از کاربرد آن به همراه "برز دونه" به معنای برنج برشته است.

انگره دشا (angera deshaa): نوع دوم آن که از انگور تهیه میگردد و نوع معروف آن در ایران است (به واسطه تهیه نوع مشابه گسترده در آذربایجان) و فقط به نام "دشا" عموما شناخته میشود و نام خاصه آن "انگره دشا" به معنای دوشاب انگور است؛ مصارف عمده آن به منظور طباخی و در خورشت های مختلف مثلا شیرین قورمه مصرف میگردد.

خجه دشا (kheja desha): نوع سوم و مهجور مانده آن که به دلیل مهجور ماندن میوه آن است "خجه دشا" یا دوشاب خوج نامیده میشود که از میوه خوج ترش محلی به نام "آوه خج" به معنای خوج آبدار یا نوعی خاصتر به نام "خربیزه خج" به معنای خوج خربزه ای تهیه میشود. کاربرد خاص و خوشمزه این دوشاب در تهیه آش ترش معروف تالش می باشد.

برای مشاهده خواص دوشاب به ادامه مطلب بروید ...
دوشاب برای اشخاص سرد مزاج مفید و مقوی می‌باشد.

طبع آن گرم و تر است.

خون ساز و چاق كننده می‌باشد.

باز كنندة مجاری عروق و گرفتیگها است.

اگر با سداب خورده شود برای صرع نافع است.

اگر با افتیون خورده شود برای وحشت و اضطراب مفید است.

اگر با انجیر و شنبلیله خورده شود برای سرفه‌های مزمن و درد سینه نیكو می‌باشد.

اگر با كمی زعفران خورده شود برطرف كنندة هم و غم و خشم شدید است.

اگر با شیر تازه و كمی بادام خورده شود برای رفع خفقان و ضعف احشای داخل شكم بسیار نافع است.

اگر با كمی سركه خورده شود برای یرقان و ضعف طحال مفید است.

اگر با جوشاندة جو مخلوط شود برای خرد كردن سنگ كلیه و مثانه خوب است (طرز تهیه جوشاندة جو بدین طریق است: 20 گرم جو را در یك لیتر آب با حرارت خیلی ملایم به مدت 7 ساعت بجوشانید).

افراط در خوردن دوشاب باعث سوزاندن خون ، بالا بردن حرارت بدن و سردرد می‌شود به خصوص در گرم مزاجان برای رفع این حالت بهتر است كه از تخم ریحان و تخم خشخاش استفاده شود.

منبع: کتاب گیاهان معجزه گر نوشته ی دکتر سهراب خوشبین



برچسب ها : دوشاب-خواص دوشاب-خجه دشا-اربا دشا-انگره دشا-دوشاب تالش-پره سر-
نویسنده : امین
تاریخ : جمعه 12 اردیبهشت 1393
زمان : 05:47 ب.ظ
می توانید دیدگاه خود را بنویسید
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر